FÖRELÄSNINGAR


Vi på MINE erbjuder föreläsningar formade efter dina önskemål. Vi har också färdiga föreläsningspaket, relevanta för alla typer av organisationer.

Nedan ser du de tre färdiga föreläsningspaket som vi erbjuder i dagsläget. Kontakta oss för förfrågningar och priser! Detsamma gäller om du och din organisation önskar en skräddarsydd föreläsning.
För organisationer som är medlemmar i MINE ingår föreläsningar varje år. Läs här om vad som ingår i medlemskapet.

Mångfald = affärsnytta
Hur skapar vi en mångkulturell arbetsplats? Handlar det bara om att anställa människor med olika hudfärg som talar olika språk, eller behövs det mer än så? Och varför ska vi ha en mångkulturell arbetsplats? För att visa att vi älskar hela världen, eller för att det gynnar verksamheten?

Genom att din organisation ökar mångfalden på arbetsplatsen kan ni också öka er vinst både på lång och på kort sikt. Föreläsningen lyfter fram viktiga saker att tänka på och påvisar fördelar med en mer mångkulturell arbetsplats.

Vitt skilda möjligheter
Rätt man på rätt plats är ett vedertaget begrepp, som många anser vara det mest kostnadseffektiva. Men hur ser det egentligen ut? Vad händer om vi på arbetsplatsen inte uppmärksammar våra medarbetares kompetenser? Och vad händer när vi skapar en stark laganda inom vår organisation – vilka är det som vi inte ser och som inte blir inkluderade i uppställningen?

Föreläsningen fokuserar på att vi ska få syn på våra egna handlingar och hur vi kan lära av det som vi ser. Hur kan vi skapa bättre möjligheter, som bygger på inkludering?

Ta tempen på din arbetsplats
Hur ser det ut på ditt jobb? Vad kan du och dina kollegor arbeta med för att synliggöra normerna inom er egen verksamhet? Ses till exempel en språkbrytning som ett tecken på språkkompetens hos er?

Tillsammans går vi igenom hur ni kan ta till vara på er egen mångfald och arbeta där ni står. Målet är att er verksamhet ska spegla det samhälle som vi lever i, för att ytterligare ta till vara på de vinster som en mångkulturell arbetsplats ger.

12472552_1324678727548931_8693914098021080862_n

Grafisk profil linje